Alla inlägg den 10 februari 2012

Av Beatrice Bergqvist - 10 februari 2012 20:15


Bildserie av Mummelmannen, med ett litet litet tuggben =)


 



Av Beatrice Bergqvist - 10 februari 2012 20:00


Fick nyss några till foton från Cajsa på lite av vår träning.



Störning av stadgan genom att dra i kopplet

  

   

Simbaa är påväg i liggposition att ändra den till paddposition.. Inte okej! ;)




Av Beatrice Bergqvist - 10 februari 2012 17:57

Ska ge mig på ett blogginlägg, ett kort och gott sådant om lite träning den senaste veckan. Vi har varit två dagar inne i klubbstugan, en kväll i ridhuset och lite i handelsträdgården, Rönne trädgård. '


Tisdag och onsdag harjag anordnat träning i klubbstugan inomhus på mattan. Dock är det inte så jättemånga som kommer, men det kanske räcker med dem som kommer ios, då det blir ganska trångt med alla hundar i väntdelen av klubbstugan. Vi tränar bara en och en på mattan, och resten tittar på och pausar sina hundar. Jättebra miljö för Simbaa, då det blir väldigt tajt och inbjudande att hälsa på alla runt omkring. Men när vi väl är på mattan och har våra minuter är det för det mesta fullt fokus på mig. Är det inte det, har jag tränat för länge, inte haft lekpauser... Det är mycket fokus på ingångar till fot. Belöninggsplaceringen har varit si och så och svår att få till, men nu verkar vi båda har greppat det. Ska filma någon dag, han har med sig hela rumpan och är lagom nivå med mitt v.ä ben!


Sedan är det platsliggningen som är delad prio1. Har blivit "hårdare" på att barabelöna och godkänna stilla ligg, inget ligga på höften och byta höft och flytta någon kroppsdel. Med störningar fungerar det jättebra, då har han fullt fokus på dem och bara väntar på att jag ska komma in till sidan hos honom. Men det är annorlunda när det handlar om tid och jag bara står still, då byter han gärna höft och flyttar något bakben då o då, när han tröttnar... Har backat med tiden och kör bara korta korta stunder, och så ska jag börja lägga extern belöning bakom honom. Det har varit svårt att få honom att lägga sig i ridhuset, då det verkar berott på att det är kallt underlag.. Men igår, då låg han till och med platsliggning med dem andra hundarna helt still. Fantastico, trots - 11C.


Apporten har vi börjat med.Försöker shejpa in den, men det är svårt det där med tajming när det gäller att få till att han ska hålla den några hundrdelssekunder till sekunder längre... Men nu tar han faktiskt i och vill dra den bakåt till sig, vilket jag tycker är bra. Då får jag till längre hundradelssekunder och han är inte tuggig på den. Dock tror jag att när jag kommer gå grundkurs online hos klickerklok kommer dem köra förberedande först, med olika föremål att greppa samt lägga vikten bakåt med i munnen... Jag kör på så här och ser hur det fungerar tills online kursens kursstart.


Targetplattan jobbar vi vidare med och kriteriet just nu som vi jobbar på med är att han inte ska kraffsa med någon framtass, utan faktiskt stå still med framtassarna. Det går bra, men ibland kommer ett litet kraffs fram. Ska nog snart kanske börja köra stadga på det med omväntlockande, han greppar det kanske bättre då, istället för att vänta ut klicket, då han verkar bli frustrerad o vill försöka igen o igen,, då blir det kraffs liksom..


Vill komma igång och träna plattform igen, som vi provade på när vi var på belöningshelg i Norrtälje i höstas. Måste försöka komma åt friggolitplatta och en dörrmatt och göra en egen plattform. Skulle vilja se filmen med om plattformsträning, "Step up to platform training".


Vårens kurser är planerade också för oss. Nedan har ni det vi ska gå på.


Nu på söndag - 12/2 hos DailyDog med Åsa Mungai. Åsa ska titta på våran flock med papilloner, titta på Simbaas frustrations beteende,  introduceras i filtträning och lite annat. Tror det kommer bli jättebra med hennes synpunkter och hjälp! Träffade henne på Hundmötes clinicen i höstas. En otrolig instruktör och människa. Fin, god och naturlig syn på hundar och beteenden, problem. www.dailydog.se


Onlinekurs- grundträning tävlingslydnad (Klickerklok)

Clinic - grundträning för tävlingshunden (Maria Brandell,fd Hagström)

Aktiveringskurs (Tass i Hand)

Lydadsläger för amstaffar(Kennel Tibridge)

Vardagslydnad 2, störningsträning (Tass i hand)

Eventuellt lydnadsläger för Heide Billkvarn (Kronvallaren, Kronbackensgård)

 

Önskar att gå en miljökurs.. men det finns inte så mycekt utbud. Finns två alternativ, antingen Laxåbk eller Tassa Rätt. Det visar sig hur det blir med det...



Nu bjuder jag på lite träningsfoton från inomhusträningen i klubbstugan från veckan...


  

Greppa apporten.  

 

Träningsglädje!

       

Håller ett stadigt tag. 

Full fart mot targeten

Targetplattan    

     

Fånga godisen.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards